Open Cascade CAD Assistant - Мощен безплатен визуализатор и конвертор на 3D модели

Open Cascade CAD Assistant е мощен офлайн 3D CAD визуализатор и конвертор с опростен и интуитивен интерфейс, безплатен както за лична, така и за търговска употреба.

Open Cascade CAD Assistant

Първоначално разработено като тестов проект за технологията Open CASCADE на мобилни платформи, решението е оценено като бърз и удобен 3D визуализатор от хиляди крайни потребители на мобилни устройства и настолни компютри по целия свят. CAD Assistant предоставя силата на отворените технологии в ръцете на инженери, работещи с 3D данни.

Богати възможности

Апликацията дава възможност за показване / скриване на обекти, елементи за клип, сваляне на размери от STEP,  и други различни режими на показване, като FEA / FEM свойства с цветна скала.

Open Cascade CAD Assistant

Компонентите на една сглобка могат да бъдат скрити или показани, ако е необходимо, за проверка на модела. От избраният сглобка или детаил може да бъдат показани свойства и характеристики, включително имена, информация за продукта, както и геометрични (площ, обем и други.).

Open Cascade CAD Assistant

Интуитивен потребителски интерфейс

Приложението позволява използването на устройства с мултитъч екран като дава вузможност на манипулация на 3D изглед чрез жестове с пръсти - като могат да се изберат стандартни изгледи, завъртане, панорамиране и мащабиране на модели.

Open Cascade CAD Assistant

Поддръжка на множество формати

Програмата поддържа следните файлови формати: STEP, IGES, BREP, PLY, STL, OBJ или glTF, запазване на екранна снимка на модела в PNG формат.

Линк към официален саит на CAD Assistant може да намерите тук.