Как да поръчате индивидуални метални детайли онлайн

Имали ли сте нужда от уникална метална част, за да завършите дизайнерски проект?

Може би за машина, робот или някаква друга изключително персонализирана конструкция. Детайлът, от който се нуждаете, не е наличен в местната железария със сигурност и трябва да се поръча някъде.

Изчакването персонализирана метална част да завърши вашия проект може да причини разочароващо забавяне. Или, още по-лошо, може да не успеете да намерите частта, от която се нуждаете, и проектът ще спре.

Ако вашият проект е свързан с вашата кариера или бизнес, тогава продължителното забавяне може да има значителни финансови последици.

Какво можете да направите? Как се намират уникалните метални детайли, от които се нуждаете?

С онлайн услугите за лазерно рязане процесът на поръчка и получаване на частите, от които се нуждаете, може да бъде ускорен, което ви позволява да продължите оттам, откъдето сте спрели, без да чакате. Така че, ако имате нужда от персонализирани метални части, помислете дали да не ги поръчате онлайн и да ги изпратите до вас само за 3 дни.

Ето ръководство стъпка по стъпка, което ще ви помогне да започнете.

1. Разработете своя дизайн

В зависимост от вашия проект ще трябва да определите каква точно персонализирана част трябва да бъде произведена.

Едно от най-ценните предимства на лазерното рязане на метал е, че получавате достъп до почти неограничен потенциал по отношение на това какъв тип дизайн можете да превърнете в осезаем предмет. Например можете да разработите персонализиран знак с логото на вашата компания, резервни части за машини, персонализирани скари за барбекю, части за роботи, планки за заваряване, медицински инструменти, номера на къщи или апартаменти и много други.

Поръайте лазерно изрязани метални детайли онлайн сега

След като определите какъв артикул или отделна част искате или имате нужда – прехвърлете концепцията във векторен DXF формат, като създадете файл, съдържащ дизайна в необходимия размер.

2. Подгответе и качете своя файл с дизайн

Прикачете своя фаил

Ако имате дизайн и сте готови да поръчате персонализирани метални части онлайн, качете вашия векторен файл в избраната от вас услуга за лазерно рязане.

Нижно е да качите своя дизайн в DXF файлов формат, за да получите незабавна и автоматична онлайн оферта.

Докато подготвяте файла си за изпращане за вашата поръчка, имайте предвид, че вашето произведение на изкуството трябва да бъде правилно мащабирано до точния размер, който искате да изрежете. Освен това вашият файл трябва да включва само изображение на вашия дизайн, а не инструкции, размери, мащаби и граници на чертежи.

За всеки файл включете само едно копие на това, което искате да бъде изрязано, дори ако имате нужда от няколко. Можете да посочите желаното количество по време на поръчката.

За повече информация относно подготовката на вашия проектен файл за лазерно рязане вижте този линк.

3. Изберете своя материал

Изберете материал и количество и поръчайте

В зависимост от вашия проект и детайла ще трябва да изберете типа метал, който искате да използвате. С услуга като Лазер Мастър имате достъп до множество видове метали, от неразрушими до ковки. По време на тази стъпка в процеса изберете желания метал от набор от опции, включително:

  • Въглеродна стомана
  • Неръждаема стомана
  • Алуминиеви сплави
  • Месингови и медни сплави

Не само имате избор относно типа метал, но също така можете да изберете желаната от вас дебелина за детайла в зависимост от предназначението му.

4. Разговор относно спецификата

След като изпратите вашия файл с дизайн, ние ще се свържем с вас за всякакви въпроси относно вашата поръчка. Характеристиките, които могат да повлияят на общата цена на вашата поръчка, включват метала и неговата дебелина заедно с размерите на вашия детайл и плътността на дизайна. Сложните или детайлни парчета отнемат повече време за лазерното рязане, което също се отразява на общата цена.

След това, след като нашият производствен екип прегледа вашия файл и изясни всички проблеми, вашата поръчка се изпраща на лазера за рязане. 

5. Изчакайте доставката

В рамките на няколко дни след финализиране на поръчката ви можете да очаквате вашите части да бъдат изпратени сигурно до вашия адрес – средното време за доставка е 3 дни.

Не чакайте, поръчайте метални части, когато имате нужда от тях

За много предприемачи, иноватори и производители времето е пари. Особено ако работите върху проект, който има краен срок или може да повлияе на професионалния ви живот, не можете да позволите нуждата от персонализирана метална част да ви забави.

Като поръчате лазерно изрязани метални части онлайн с Лазер Мастър, вие имате достъп до услуга при поискване, която може да поддържа вашия проект по пътя на реализацията му.

Съвети за проектиране на детайли за лазерно рязане


Започрнете своя проект днес. Конфигурирайте вашите детайли за лазерно рязане сега!

Спестете време и усилие, като получите незабавна оферта за вашите лазерно изрязани части. Сравнете цени между различни материали, дебелини и количества и улеснете екипът или клиентите си при избора на правилната опция, според конкретните изисквания.