LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

LibreOffice е мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код за личната продуктивност

Работещ върху Windows, Macintosh и GNU/Linux, той предоставя шест богати на възможности приложения, покриващи всички изисквания за работа с документи и обработка на данни: Writer, Calc, Impress, Draw, Math и Base. Поддръжката и документацията се предоставят от голяма общност от отдадени потребители, сътрудници и разработчици.

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

LibreOffice е обширен, пакет за работа с документи с професионално качество, който Вие можете да свалите и инсталирате безплатно. Има огромен брой доволни потребители на LibreOffice по целия свят, тъй като той е наличен на повече от 30 езика и за всички основни операционни системи, включително Microsoft Windows, Mac OS X и GNU/Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse, ...).

Вие можете да свалите, инсталирате и разпространявате LibreOffice свободно, без страх от нарушение на авторските права.

С какво се отличава LibreOffice?

LibreOffice е богат на функционалности, напълно развит пакет за Вашата продуктивност с няколко наистина страхотни предимства:

  • Той е безплатен – не мислете за каквито и да са плащания за лицензи или годишни такси.
  • Без езикови пречки – той е наличен на голям брой езици, като постоянно се добавят нови. Преведен е изцяло и на Български.
  • LGPL public лиценз – можете да го ползвате, персонализирате, променяте и размножавате, с безплатна помощ и поддръжка за разработчици от нашето активно общество от целия свят и нашия голям и опитен екип от разработчици.
  • LibreOffice е проект за свободен софтуер, управляван от общност: развитието е отворено за нови таланти и идеи, и нашият софтуер е тестван и ползван ежедневно от голямо и предано общество от потребители; Вие също бихте могли да се включите и да повлияете на бъдещото му развитие.

Какво Ви предоставя LibreOffice?

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

Writer е редактора на документи в LibreOffice. Може да го ползвате за всичко, да драснете набързо писмо или да напишете цяла книга, съдържаща таблици, вмъкнати илюстрации, библиографии и диаграми. Автоматичното дописване, форматиране и коригиране на грешки докато пишете, правят лесни многобройните и трудни задачи (но може и лесно да ги изключите, ако желаете). Writer е достатъчно мощен за да се справи с издателски задачи като създаване на вестници и брошури с много колони. Единствено ограничение е Вашето въображение.

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

Calc опитомява Вашите числа и помага за трудни решения при сравняването на алтернативите. Анализирайте данните с Calc и го използвайте, за да представите крайните резултати. Графиките и инструментите за анализ помагат в постигането на яснота на Вашите заключения. Напълно интегрираната система за помощ улеснява въвеждането на сложни формули. Можете да добавяте данни от външни източници като SQL или Oracle, след което да ги сортирате и филтрирате, за да създадете статистически анализи. Функционалността за създаване на графики може да изобразява многобройни 2D и 3D варианти от 13 категории, включително линии, площи, стълбове, питки, X-Y и мрежи – с дузини налични варианти, може да сте сигурни, че ще намерите подходящото за Вашия проект.

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

Impress предоставя бърз и лесен начин за създаване на ефектни мултимедийни презентации. Смайващи анимации и сензационни специални ефекти ще Ви помогнат да впечатлите аудиторията. Създавайте презентации, изглеждащи още по-професионално от тези, които сте гледали досига. Грабнете вниманието на колеги и шефове като създадете нещо по-различно.

Draw Ви позволява да създадете диаграми и скици "от раз". Една картина струва колкото хиляда думи, защо да не опитате нещо просто с фигури в една диаграма? Или идете още по-далеч и направете 3D илюстрации и специални ефекти. Толкова е лесно и толкова мощно, колкото бихте искали да бъде.

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

Base приложението за работа с бази данни в комплекта LibreOffice. С Base, Вие можете безпроблемно да интегрирате Вашите налични бази данни в други компоненти на LibreOffice, или да създадете интерфейс за работа и администриране на данните Ви със самостоятелно приложение. Можете да използвате импортирани или свързани таблици и заявки към MySQL, PostgreSQL или Microsoft Access и много други източници на данни, или да създадете свои собствени с Base, да построите мощни крайни обобщаващи екрани с изискани форми, рапорти и изгледи. Вградена поддръжка или лесно адаптиране към много широк кръг от продукти за бази данни, най-вече стандартно предоставените HSQL, MySQL, Adabas D, Microsoft Access и PostgreSQL.

LibreOffice - мощен, безплатен и свободен офис пакет с отворен код

Math е лесен редактор за математически формули, позволяващ Ви оформяне и изобразяване на Вашите математически, химически, електрически или научни изрази бързо в стандартен начин на записване. Даже най-сложните изчисления могат да са разбираеми, когато са изобразени коректно. E=mc2.

Освен всичко, LibreOffice идва с конфигуриран PDF генератор на файлове, което Ви позволява да разпространявате документи, които ще сте сигурни, че всеки може да отвори и прочете на почти всяко компютърно устройство или операционна система.

LibreOffice Ви предоставя високо качество:

  • Корените на LibreOffice са от преди 20 години. Тази дълга история означава, че това е един стабилен и функционален продукт.
  • Хиляди потребители по целия свят участват редовно в тестването на новите предварителни версии на LibreOffice.
  • Тъй като процесът на разработването е напълно отворен, LibreOffice беше обширно тестван от експерти по сигурността, давайки Ви сигурност и спокойствие.

LibreOffice е приятел на потребителите:

  • Получавате лесен за работа и в същото време мощен интерфейс, който лесно можете да настроите по Ваш вкус – ползвалите Microsoft Office ще открият, че промяната е лесна и безболезнена, с познат изглед и поведение.
  • Съвместим с всички разпространени съпернически файлови формати. Вие можете лесно да вмъквате файлове от Microsoft Word, Excel и PowerPoint и много други формати, и може лесно да съхранявате файлове в Microsoft Office и други формати, ако е необходимо.
  • LibreOffice се поддържа от голяма световна общност: доброволци помагат на начинаещите, а напредналите потребители и разработчиците могат да Ви помогнат да намерите решение на сложен проблем.

Свалете LibreOffice сега и го пробвайте още днес.

Линк към официален саит на LibreOffice може да намерите тук.